Tgrt Haber

Adana’da erken final

23 Nisan 2024 06:01 | Güncelleme :23 Nisan 2024 06:03

Ligin bitimine son 5 hafta kala lider girdiği 15 sezonda da şampiyonluk yaşayan Galatasaray, dün gece Fenerbahçe’nin Sivas’a takılmasıyla puan farkını 4 yaparak şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Adana Demirspor mücadelesine tam konsantre olan sarı-kırmızılılar, galip gelmesi halinde maç fazlasıyla puan farkını 7’ye çıkararak psikolojik üstünlüğün kimde olduğu bir kez daha gözler önüne serecek. Yani Galatasaray, Adana’da erken final yaparak kupanın bir kulpundan tutmuş olacak.

Şuna da değinmeden geçemeyeceğim; averaj hesaplaması yapanlar kendini boşa yordu. Çünkü Galatasaray bitime 5 hafta kala puan farkını açmış oldu. Kimilerine göre ise Fenerbahçe 5 maçı kazanırsa şampiyon. Sözün bittiği yer işte burası. Matematik diyorum, çok önemli bir şey…

Kaybedenler kulübü

Geçtiğimiz sezon evindeki Fenerbahçe derbisine şampiyon çıkan ve rahat bir galibiyet alan Galatasaray, bu sezon da benzer bir senaryoya imza atabilir. Fenerbahçe ise kayıtlara bir kez daha "kaybedenler kulübü" olarak geçebilir.

Tabii ki her şey Galatasaray’ın puan kaybetmemesine bağlı. Sarı-kırmızılı takımın en büyük özelliği finallerin takımı olması. Son düzlükte kolay kolay şampiyonluk vermediğini hepimiz biliyoruz.

Kadıköy gerilebilir!

Sivas’a deplasmanda puan kaybeden Fenerbahçe, önümüzdeki hafta evinde Beşiktaş’ı ağırlayacak. Açılan puan farkından dolayı Fenerbahçe sahaya moralsiz çıkabilir. Bu senaryo gerçekleşirse Beşiktaş için kolay bir mücadele olacaktır.

Son olarak dün geceki penaltıya da değinmek istiyorum. Djiku’nun, geriden gelerek Manaj’a müdahalede bulunduğu için penaltı verildi. Livakovic’in müdahalesine bakılmadı bile.

Fenerbahçe’nin bu sezon, Alanya, Kasımpaşa ve Pendik mücadelelerinde kazandığı penaltıları da hatırlatmakta fayda VAR. Kaldı ki Sivasspor’a verilen penaltı net penaltı.

Yani oyna devam…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Şaban yenipunar 23 Nisan 2024 21:29

Çok güzel bir değinme olmuş tam konsantrasyon Adana'da